tirsdag den 16. november 2010

Politiske kriterier - efterlyses!

Så kom Børne- og Skoleudvalgets kriterier som skal afgrænse og danne grundlag for Forvaltningens udarbejdelse af scenarier.
Der er seks kriterier, men desværre er de meget lidt politiske og kun "halvanden" giver forvaltningen præcis politisk retning og afgrænsning. (Det gælder et afstandskriterie og delvist et kriterier, der åbner for skoler med kun een eller to afdelinger - eksisterer dog delvist i Høsterkøb i dag)

Eksempelvis er det økonomiske kriterie upræcist og uden politisk stillingtagen:

Økonomi:
"I skolestrukturforslagene foretages der en vurdering af skolernes økonomiske rammevilkår for de enkelte forslag samt mulighederne for at give eleverne gode fælles faciliteter"

Det giver hverken ramme eller politisk retning.

Når Børne- & Skoleudvalget ikke stiller politiske og præcise kriterier til forvaltningen, så har forvaltningen ikke et præcist arbejdsgrundlag. Derfor vil forvaltningens scenarier ikke være politisk afgrænsede og reelt kan alt foreslås og det giver jo ikke rigtigt mening.

Det fungerer heller ikke i den virkelige verden, så derfor mener jeg der er grund til at tro, at der er nogle indforståede rammer og indforståede "kriterier", som desværre er uudtalt.
Mvh. Mogens

Ingen kommentarer:

Send en kommentar